Camera in beeld

Steeds meer mensen beschermen hun eigendommen met camera’s. De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’.

Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad (bijvoorbeeld een woninginbraak) zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt.

Camera in Beeld – veelgestelde vragen

Camera in Beeld is een systeem van de politie waar burgers en bedrijven vrijwillig hun beveiligingscamera(‘s) kunnen aanmelden. Dankzij deze informatie weten wij per straat welke beveiligingscamera’s beschikbaar zijn. Als er een misdrijf is gepleegd waarbij camerabeelden kunnen helpen om de daders op te sporen, kunnen wij die beelden gericht opvragen bij de camera-eigenaren.

Bekijk de veelgestelde vragen hier

Help de politie

Tips zijn altijd welkom bij de politie. Heeft u een tip voor een zaak of situatie, dan kunt u deze op verschillende manieren doorgeven.

Heeft u een tip?

  • Bel dan naar de Opsporingstiplijn: 0800 – 6070 (gratis).
  • Geef uw tip online door. Als de zaak vermeld is onder Gezocht & Vermist, dan kunt u het beste vanaf die pagina het tipformulier invullen. Uw tip komt dan direct bij het juiste politieteam terecht. U kunt ook uw tip insturen via het meldformulier.

RSV-ZHZ

Sannie Burmester

Wilt u op de hoogte gehouden worden van adviezen en tips om uw eigen veiligheid en die van uw omgeving te vergroten? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

RSV-ZHZ

Geplaatst in Help een misdaad op te lossen, Preventie.